összetartozunk

2018.12.15. 13:35

Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Megkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya, amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról.

Budapest, 2018. december 15. Kövér László, az Országgyûlés elnöke megmutatja a koronázási jelvényeket az Országgyûlés és a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonya résztvevõinek 2018. december 15-én. Mellette Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat elnöke. MTI/Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy

együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.

A házelnök kiemelte, hogy az Országházat a nemzet házának is szokták nevezni, mivel nemcsak a tízmilliónyi Magyarországon élő embernek a politikai otthona, hanem minden olyan magyar és nem magyar embernek, akiknek ősei, felmenői hozzájárultak az épület felépítéséhez és az ország építéséhez.

Kövér László arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza az itt szerzett élményeket és meséljék majd el az otthon maradtaknak, hiszen ez az ajándék mindenkié – hangsúlyozta.

Résztvevők az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyán 2018. december 15-én.
Fotó: Mónus Márton / MTI

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy színes programot sikerült összeállítani erre a napra.

A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora várja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.

A Vígszínház művészei a Pál utcai fiúk című előadásból adtak elő részleteket, majd Péter Szabó Szilvia, Horti Zoltán, Vastag Csaba, Miklósa Erika, Novák Péter, Küttel Dávid és a Sirtos együttes lép színpadra. A négyórás program, amelyet arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás is színesít, nyolc helyszínen zajlik.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke megmutatja a koronázási jelvényeket az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonya résztvevőinek 2018. december 15-én. Mellette Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

MTI / Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában