megsemmisítés

2019.02.09. 19:10

Megkezdődött a végső ütközet az Iszlám Állam ellen

Bejelentette az Egyesült Államok támogatását élvező arab-kurd milícia, hogy szombaton megkezdték a „végső csatát” az Iszlám Állam dzsihadista szervezet utolsó állásának teljes felszámolására Szíria keleti részében.

A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szóvivője a Twitteren jelentette be, megkezdődött a „mindent eldöntő csata a terroristák megsemmisítésére”, a harcok várhatóan napokon belül véget érnek.

Az Iszlám Állam egy nagyjából négy négyzetkilométernyi területet tart még ellenőrzése alatt Deir-ez-Zór tartományban. Nemrég az FDS leállított minden műveletet a térségben, mert állításuk szerint a dzsihadisták civil lakosokat használtak emberi pajzsként. Az utóbbi tíz napban azonban mintegy 20 ezer embert menekítettek ki az érintett területről – közölte az SDF.

A régióból menekülő szemtanúk szerint az Iszlám Államnak még 500-600 harcosa küzdhet tovább a területért, ahol még mindig több száz polgári lakos is van.

Az SDF szóvivője szerint a Deir-ez-Zórban még kitartó dzsihadisták többsége külföldi állampolgár. Azoknak a harcosoknak a többsége, akiket az utóbbi két hónapban elfogtak vagy megadták magukat, külföldi volt.

Az arab-kurd milícia szeptemberben indított offenzívát az Iszlám Állam ellen Kelet-Szíriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában