incidens

2019.09.10. 06:47

Megint kilőtt pár rakétát Észak-Korea

A keddi immár a nyolcadik rakétakilövés, amióta Kim Dzsong Un észak-korai diktátor és Donald Trump amerikai elnök júniusban a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben találkozott egymással.

Észak-Korea két újabb rakétát lőtt ki az ország nyugati részéből keleti irányba – jelentette kedd reggel a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

A dél-koreai hadsereg vezérkarának tájékoztatása szerint két kilövést észleltek a kommunista ország nyugati részén található Dél-Phjongan tartományban, és mindkét rakétát a Japán-tenger irányába lőtték ki.

A szöuli hadvezetés a rakéták lehetséges típusáról, hatótávolságáról és repülési magasságáról nem közölt részleteket.

A kommunista ország előző nap ünnepelte megalapításának évfordulóját, pár órával a kilövések előtt pedig közölték, hogy szeptember végén kész folytatni a leszerelési tárgyalásokat az Egyesült Államokkal.

A keddi immár a nyolcadik rakétakilövés, amióta Kim Dzsong Un észak-korai diktátor és Donald Trump amerikai elnök júniusban a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetben találkozott egymással. Akkor abban állapodtak meg, hogy folytatódnak a tárgyalások, miután a két vezető februári, hanoi csúcstalálkozója megállapodás nélkül szakadt félbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában