segítségnyújtás

2018.02.23. 16:33

Megerősített szolgálattal készül a hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet

Nagyobb létszámmal, hosszabb nyitvatartással, valamint elegendő hellyel és élelemmel várják a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei a különösen hideg napokban.

A krízisidőszakban az utcai megkereső szolgálatok a szokásosnál gyakrabban, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik fel azokat, akik a hideg ellenére sem akarják elhagyni megszokott élőhelyüket – tették hozzá.

A közlemény szerint

a következő bő egy héten várható extrém hideg miatt életbelépő vörös kód riasztásra tekintettel a szervezet valamennyi szociális és fejlesztő központja kiemelt figyelmet fordít a látókörében élő nehéz helyzetű családokra.

Gyulán a nappali ellátó mellett éjszakai szálló is várja a hideg elől menekülő rászorulókat. Debrecenben a hétköznapokon túl hétvégén is teával és étellel várják a folyamatosan nyitva tartó melegedőbe betérőket – ismertették.

A szervezet munkatársai rendszeresen részt vesznek a városi megkereső szolgálat hétvégén is működő, reggel 8-tól este 10-ig tartó munkájában, illetve folyamatos kapcsolatot tartanak a diszpécserszolgálattal és a többi segítő intézménnyel is – fűzték hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a közösségi oldalán közzétett felhívásában azt kéri, hogy a különösen hideg időjárás idején mindenki fokozottan figyeljen fedélnélküli és egyedül élő embertársaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában