Emlékezet

2019.03.05. 09:06

Magyar Afrika-utazó emléktábláját avatta fel Kövér László Ugandában

Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez.

Kampala, 2019. február 28. Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke és Rebecca Alitwala Kadaga, az ugandai parlament elnöke kezet fog Kampalában 2019. március 1-jén. MTI/Országgyûlés Sajtóirodája

Forrás: MTI

Fotó: Az Országgyűlés sajtóirodája

A legismertebb magyar női Afrika-felfedező Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját avatta fel hétfőn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Ugandában a Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján.

Az emléktábla elhelyezését a Magyar Afrika Társaság kezdeményezte és Magyarország Nairobi Követségével közösen valósította meg. Az ünnepségre a házelnököt elkísérte Ephraim Kamuntu, ugandai turisztikai miniszter.

Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktáblája az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án.
MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

Az 1841-ben Nagyenyeden született Sass Flóra és férje Samuel White Baker, angol felfedező 1864 márciusában a Níluson felfelé hajózva Kairóból első európaiakként érkeztek az általuk, Viktória királynő férjéről elnevezett Albert tó környékére.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Rebecca Alitwala Kadaga, az ugandai parlament elnöke kezet fog Kampalában 2019. március 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában