Mészárlás

2018.02.14. 21:54

Lövöldözés volt egy floridai iskolában, többen meghaltak

Hét halálos áldozata és legalább tizennégy sebesültje van annak a lövöldözésnek, amelyet a floridai Parkland egyik középiskolájában követett el egy férfi, akit azóta elfogtak. 

A CBS Miami szerint a lövöldözésnek hét áldozata van, a sebesültek száma pedig tizennégy, jóllehet a korábbi hírek még húsz sérültről szóltak.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájához nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a mentőegységek, az intézmény környékét lezárták, a diákokat kimenekítették. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is a helyszínre érkeztek.

Az első értesülések szerint a tanítás végén dördültek el a lövések, a gyanúsított, egy fehér férfi elmenekült, de sajtóértesülések szerint később elfogták és azóta kórházban ápolják.

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonult ki az iskola épületéből. Az iskolát tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű vette körül.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trumpot tájékoztatták a történtekről. Az elnök ezután azt írta Twitter-profilján, hogy imádkozik az áldozatokért és hozzátartozóikért, és hogy senkinek, tanárnak és diáknak sem kellene veszélyben éreznie magát egy amerikai iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában