szerencsétlenség

2019.06.24. 18:45

Összeütközött és lezuhant két harci repülő Németországban (videó)

Az egyik pilóta sikeresen landolt egy fán, társát órákkal később azonban holtan találták meg.

Forrás: DPA/AFP

Fotó: Thomas Steffan

Hétfőn kora délután összeütközött és lezuhant két német harci repülőgép Németország északi részén, a Müritz-tó közelében.

A német légierő (Luftwaffe) közleménye szerint a két Eurofighter típusú repülőgép harci gyakorlatot végzett.

Mindkét pilótának sikerült katapultálnia.

A műveletben részt vett egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér – áll a közleményben.

Forrás: Bild

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat – áll az MDR beszámolójában. A repülők fegyverzet nélkül gyakorlatoztak.

Az egyik pilóta túlélte a balesetet, a másiknak csak a holttestét találták meg.

Sajtójelentések szerint az életben maradt pilóta egy fa koronájában landolt ejtőernyőjével. A két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott. A lángokat időközben eloltották.

Összeütközött két Eurofighter típusú repülőgép Németországban. Fotó: Thomas Steffan/dpa/AFP)

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a baleset oka egyelőre ismeretlen.

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat. A pilótákat nagy erőkkel, katonai és civil helikopterek és kutyás rendőri egységek mozgósításával keresték.

Borítókép:Thomas Steffan/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában