bűnügy

2020.03.30. 15:55

Letartóztattak egy Újpesten elfogott, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit

Ha elítélik, akár 5-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn közleményében azt írta: a férfi 2019 decemberétől elfogásáig „amfetamin-nagykereskedelemmel” foglalkozott Budapesten. Az ismeretlen forrásból származó kábítószert és annak kisebb adagokban történő előkészítéséhez szükséges eszközöket IV. kerületi tartózkodási helyén tárolta, majd értékesítette.

Hozzátették, a lefoglalt kábítószer mennyiségéből, értékéből, a tárolás és a lefoglalás körülményeiből arra lehet következtetni, hogy a gyanúsított a terhére rótt bűncselekményt hosszabb időn keresztül követte el, és megélhetését részben ebből fedezte.

A bíróság szerint ezért megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított – letartóztatás nélkül – újabb bűncselekményt követne el.

Ha elítélik – áll a közleményben – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt akár 5-20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában