tragédia

2019.05.30. 16:05

Legalább hatan meghaltak egy öngyilkos merényletben Kabulban

A robbantást az Iszlám Állam vállalta magára.

Legalább hatan meghaltak és további hat ember megsebesült egy öngyilkos merényletben Kabulban, amelyet az afgán főváros nyugati részén található katonai akadémia bejáratánál követtek el – közölte az afgán belügyminisztérium.

A minisztérium közleménye szerint a gyanúsan viselkedő férfira az akadémia közelében figyeltek fel, és igazoltatták. A merénylő ezután robbantotta fel magát.

Firdausz Farámarz kabuli rendőrségi szóvivő az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy a támadó be akart hatolni az akadémia területére, de megállította őt a főbejáratot őrző egyik katona, a merénylő ekkor működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet. A támadás idején éppen kadétok távoztak az akadémiáról.

A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett a szócsövének számító Aamák „hírügynökség” egyik közleményében.

Az afgán fővárosban korábban mind az Iszlám Állam, mind a kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálib szélsőségesek is követtek el merényleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában