bort iszik és vizet prédikál

2020.09.02. 14:15

Közpénzek tízmillióit költi Karácsony saját céljaira

A főpolgármester Facebookra épülő kommunikációs tevékenységét az adófizetők finanszírozzák.

Kiderült, a főpolgármester személyes profilját tizenhárman kezelik, a nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony hirdetésekre – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely bort iszik és vizet prédikál! Visszataszító, hogy miközben a főpolgármester az átláthatóságról beszél, addig az adófizetők pénzét propagandára költi – állítja a Fidesz budapesti szervezete.

„Jogilag és erkölcsileg is kifogásolható, hogy Budapest Főváros Önkormányzata fizeti Karácsony Gergely privát Facebook-oldalának hirdetéseit”

– hívja fel a figyelmet a budapesti Fidesz. Hozzátették: egy olyan oldalról van szó, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett, és amelyen

a főpolgármester elsősorban nem a fővárossal kapcsolatos információkat oszt meg, hanem politikai propagandára használja.

A nyilvános adatok szerint eddig csaknem harmincmillió forintot költött Karácsony Gergely Facebook-oldalának hirdetéseire.

„Az is megfigyelhető, hogy

a Budapest Főváros Önkormányzata által finanszírozott hirdetésekre eleinte 25 és 30 ezer forintokat költöttek, mostanra azonban már a dupláját fizetik ki.

Szintén nyilvános adat, hogy összesen 13 ember dolgozik Karácsony Gergely Facebook-posztjain”

– áll a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció közleményében.

A fővárosi Fidesz–KDNP ezért azt kérdezi Karácsony Gergelytől, hogy a Facebook-oldalának kezelői közül hányan állnak a Budapest Főváros Önkormányzatának alkalmazásában, vagyis hány embert fizetnek közpénzből facebookozásért, és ők menyi pénzt kapnak ezért?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában