Illegális bevándorlás

2018.02.02. 13:12

Közel 100 migráns fulladhatott a tengerbe a líbiai partok közelében

Mintegy kilencven, többségében pakisztáni migráns vízbe fulladhatott a líbiai partok közelében, miután az őket szállító embercsempészek bárkája elsüllyedt – közölte pénteken a Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM).

A tájékoztatás szerint eddig tíz holttest sodródott a partra, nyolc pakisztánié és két líbiaié. Három ember biztosan túlélte a tragédiát – közölte telefonon Olivia Headon, az OIM szóvivője a tunéziai fővárosból, Tuniszból.

Hozzátette: az előzetes adatok szerint a vízi jármű elvesztette egyensúlyát. Túlélők arról számoltak be, hogy az emberek többsége Olaszországba akart eljutni. Mintegy kilencvenre becsülték az utasok számát, de mint Headon elmondta, ellenőrizni kell még, hogy a tragédiában pontosan hányan haltak meg.

Az OIM adatai szerint tavaly 3138 pakisztáni érkezett Olaszországba azt követően, hogy átkelt a Földközi-tengeren. Idén eddig a tavalyi év hasonló időszakához képest mintegy 240-nel többen érkeztek.

Az elmúlt évben több mint 3100-an haltak meg vagy tűntek el a Földközi-tengeren útban Európa felé, közülük több mint 2800-an a líbiai partoknál – a Nemzetközi Migrációs Szervezet összesítése alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában