Ország-világ

2020.12.03. 13:53

Operatív Törzs: a fertőzöttség terén az unió átlagától elmarad a magyar számadat (videó)

7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Müller Cecília országos tisztifõorvos (k) beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Mellette Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa (b) és Gál Kristóf rendõr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 órában végrehajtott rendőri intézkedéseket. 243 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés szabályainak megszegése miatt – írja az Origó.

Kilenc személy a tömegközlekedésen, 25 ember valamelyik bevásárlóközpontban szegte meg a maszkviselés szabályait. Három vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak szabálysértés miatt – mondta Kiss Róbert.

Három üzletet bezártak

Budapest IV. kerületében egy vendéglátóegységben baráti összejövetelt tartottak a kijárási tilalom ideje alatt, amelyen 21 személy vett részt, közülük két személy – két ételfutár – viselt szabályszerűen maszkot, a másik 19 személy rendőri intézkedés alá vontak.

Hatósági házi karanténba 7238 ember került az elmúlt 24 órában.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, 6635 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

Ezzel 231844 főre nőtt Magyarországon az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 5324 főre emelkedett. A halálos áldozatok között egy fiatal áldozat is volt.

Nagymértékben nőtt a mintavételek száma, ez összesen 1 876 274. A kórházak terhelése továbbra is fennáll, de az elmúlt napokban stagnál, illetve enyhén nő a kórházban ápoltak száma. 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen. A krónikus betegek esetében fontos ezen betegségek karbantartása. Müller Cecília elmondta,

A járvány tetőzése decemberben várható Magyarországon.

A fertőzöttség terén az unió átlagától elmarad a magyar számadat, a halálos áldozatok tekintetében a középmezőnyben foglalunk helyet – mondta Müller Cecília.

A vakcina jelenléte jelentős javulást fog eredményezni ezekben az adatokban.

Az országos tisztifőorvos a napokban levélben keresi fel az időseket, melyet visszaküldve jelezhetik az oltás igényét.

Emelkedik a járványgörbe

A koronavírus-világjárvány második hulláma minden mutató szempontjából sokkal erőteljesebb.Az ország egész területén jelen van a vírus. Debrecen, Szeged, Miskolc, Kecskemét és Győr városa volt a legfertőzöttebb az elmúlt héten. A fertőzöttek száma dinamikusan nő a környező országokban is. A WHO közleménye szerint 191 országban van jelen a vírus. Ez alapján 64 millió fertőzött van a világban, másfél millióan meghaltak, 41 millió ember pedig meggyógyult.

Az elmúlt héten 4 millió új esetet regisztráltak, 69 ezer ember pedig meghalt. Földrajzilag az amerikai régióban a legrosszabb a helyzet.

Továbbra is be kell tartanunk a higiéniás szabályokat

– emelte ki Müller Cecília.

Az ünnepekre vonatkozó szabályokról a jövő héten dönt a kormány – zárta az Operatív Törzs tájékoztatóját Müller Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában