csak objektívan

2020.10.09. 13:44

Kovács Zoltán: Vera Jourová nem az európaiakat, hanem Soros Györgyöt képviseli

Vera Jourová nem Csehországot, nem a cseheket, nem az európaiakat, sőt nem is az Európai Bizottságot képviseli, hanem Soros Györgyöt – írta Kovács Zoltán a közösségi oldalán.

„Vera Jourová bizottsági alelnök a Hospodárské noviny liberális gazdaságpolitikai napilapnak adott interjút.

A tartalmi részek előtt egy kis kontextus, hogy el tudjuk helyezni az interjút a függetlenség és az objektivitás skáláján. A lap kiadója a Zdeněk Bakala tulajdonában álló Economia kiadó vállalat. Ismerős lehet a név, az úriember ugyanis nemrég 2̶0̶0̶ ̶0̶0̶0̶ ̶e̶u̶r̶ó̶é̶r̶t̶ ̶v̶e̶t̶t̶e̶ ̶m̶e̶g̶ 200 000 euró támogatást ajánlott fel a volt indexesek portáljának, a Telexnek. A cseh Sorosnak is becézett Bakala kezdeményezője volt az Aspen Intézet kelet-európai szekciója létrehozásának, ahol politikusokat, újságírókat és álcivileket képeznek Sorosék. A képzésen részt vett többek között Gulyás Márton baloldali aktivista; Krekó Péter, a Political Capital igazgatója vagy épp Heil Péter, a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozó ALTUS Zrt. tanácsadási igazgatója” – írja a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, majd hozzáteszi:

„Nos, ennek a lapnak nyilatkozta most Jourová, hogy nem ért egyet Varga Judit igazságügyi miniszter azon „meredek/éles” értékelésével, amely szerint

a Magyarországra vonatkozó jelentés kritériumai nem voltak objektívek, és az értékelést csak egy központilag finanszírozott nemzetközi hálózat szervezetei szolgáltatták, amelyek bekapcsolódtak egy összehangolt politikai kampányba Magyarország ellen.

Elmondása szerint főleg a kormányzati szervektől kapott információkra és adatokra támaszkodtak.

A valóság az, hogy a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság tizenkét civilszervezet tizennégy anyagára támaszkodik. Ebből

tizenhárom forrás tizenegy olyan “civil” szervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást kaptak a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Vera Jourová nem Csehországot, nem a cseheket, nem az európaiakat, sőt nem is az Európai Bizottságot képviseli, hanem Soros Györgyöt„ – zárja szavait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában