Reagálás

2020.05.11. 21:50

Kovács Zoltán: Sorosnak semmi se szent, ha politikai haszonszerzésről van szó

Soros Györgynek semmi se szent, ha politikai haszonszerzésről van szó – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Clemens Bilan

Kovács Zoltán azt írta: hétfőn a Project Syndicate nevű Soros-blog egy öninterjút közölt saját mecénásával, Soros Györggyel, illetve az ő kedvenc brüsszeli szóvivőjével, a magyarok nagy barátjával, Guy Verhofstadt-tal.

Kiemelte: a még véletlenül sem összehangolt cikkekben Orbán Viktor miniszterelnököt diktátornak és populistának nevezik. Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő pedig a koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez hasonlítja.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott:

érdekes elképzelés valakit diktátornak titulálni, amiért nem osztja Soros megszállottságát a nyílt társadalom eszméjével kapcsolatban, vagy amiért az Országgyűlés kezébe adja a döntést a veszélyhelyzet végének meghatározására.

Az, hogy ott nem az ő szájuk íze szerinti pártok rendelkeznek többséggel a magyar emberek demokratikus döntése tette hozzá, kiemelve: élharcos demokrataként talán illene ennek nagyobb tiszteletet adni ennek a ténynek.

Amit pedig ők populistának igyekeznek bélyegezni, azt Abraham Lincoln után úgy lehet összefoglalni, hogy a népből, a néppel, a népért: az emberektől kapott felhatalmazással, az emberekkel együtt, az emberekért

szögezte le az államtitkár.

Eközben Soros a hazájának tekintett Európa eladósítását szorgalmazza örökjáradék kötvény formájában emelte ki Kovács Zoltán, aki szerint jól látható, hogy a spekulánsnak semmi se szent, ha (politikai) haszonszerzésről van szó.

Borítókép: Soros György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában