terrorizmus

2018.02.09. 15:30

Kettős pokolgépes merényletet követtek el egy mecset ellen

Legalább egy ember életét vesztette és harmincheten megsebesültek pénteken a északkelet-líbiai Bengázi egyik mecsetében elkövetett kettős pokolgépes támadásban.

A pénteki ima során történt merényletet eddig egyik terrorszervezet sem vállalta magára. Egy névtelenül nyilatkozó katonai tisztségviselő szerint a robbanószerkezeteket távolról hozhatták működésbe egy mobiltelefon segítségével.

Bengáziban január 23-án két pokolgépes merényletet követtek el. A támadások 35 ember életét követelték. A fővárostól, Tripolitól mintegy ezer kilométerre keletre fekvő Bengázi volt a Moammer Kadhafi egykori líbiai vezetőt megbuktató, 2011 februárjában kitört forradalom bölcsője.

Bengázit a Halifa Haftár tábornok parancsnoksága alatt álló Líbiai Nemzeti Hadsereg foglalta el a többi között az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekkel kapcsolatban lévő fegyveres csoportoktól tavaly, bár elszigetelt összetűzések ezután is előfordultak a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában