atrocitások

2020.03.05. 18:30

Keresztényeket lőttek le, mert templomot akartak építeni

Két keresztény férfit fejbe lőttek, egy harmadikat fejszével bántalmaztak muzulmán szomszédaik egy pakisztáni faluban.

Pakistani Christians light candles to pay tribute to Sri Lankan blasts victims in Karachi on April 21, 2019. - A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing at least 207 people, including dozens of foreigners. (Photo by RIZWAN TABASSUM / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Rizwan Tabassum

Egy 22 éves keresztény férfit azért kínzott meg és vert halálra egy muszlim földbirtokos és hat társa Kasur tartományban, mert „beszennyezte a muszlimok vizét”, amikor munka után megmosakodott az állatok itatására szolgáló kútnál – adta hírül a V4NA Hírügynökség.

Továbbra sem szűnnek a keresztények elleni atrocitások a muszlim többségű Pakisztánban

- számolt be az International Christian Concern (ICC) nevű, a világ keresztényeit ért támadásokat figyelemmel kísérő honlap.

Február elején egy pakisztáni keresztény család három férfi tagja közül kettőt fejbe lőttek, unokatestvérüket pedig fejszével bántalmazták olyan súlyosan, hogy a férfi válltól lefelé lebénult.

A Maszih család tagjainak „bűne” az volt, hogy 120 fő befogadására alkalmas templom és keresztény közösségi ház építésébe kezdtek egy többségében muzulmánok lakta faluban, Szahival városa mellett.

„A falunkban nincs templom, hetente egyszer a helyi lelkész házában találkozunk közös imára. Meg akartuk könnyíteni a nők és az öregek helyzetét, akik nem tudtak minden vasárnap elutazni a közeli városba” – mondta a fejszével megtámadott Razaq Maszih.

Meglőtt testvéreit a szahivali kórház intenzív osztályán ápolják.

Február 25-én egy 22 éves keresztény idénymunkást halálra vert egy muszlim földbirtokos és hat embere a kelet-pakisztáni Kasur megye egyik falujában.

A muzulmánok azon bőszültek fel, hogy a keresztény férfi a reggeli munkák elvégzése után annál a kútnál mosakodott, amelyet a helyi nagybirtokos fúratott a farmon található állatok vízellátására.

„Azért váltak agresszívvá, mert egy 'choora' [tisztátalan ember, nem muszlim] be merészelte piszkítani a muszlimok vizét. Azt mondták, ezzel az egész termést megmérgezte” – számolt be az esetről a bántalmazott férfi unokatestvére az ICC-nek.

A keresztény férfit támadói botokkal ütlegelték, testébe áramot vezettek, majd egy vasrúddal eltörték a bal karját és bordáit. A fiatalember néhány órával később, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Szintén Pakisztánban, Muzaffarabádban helyi muzulmánok ellopták az építőanyagokat és megakadályozták a vízellátást, hogy meghiúsítsák egy katolikus templom felépítését, amelyet a városi hatóságok engedélyeztek, számolt be a Barnabas Fund keresztény szervezet honlapja.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában