Ország-világ

2020.08.25. 11:17

Kásler: az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz

A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja hazánkat ismét, amelyen csak együtt, közösen tudunk felülkerekedni – mondta az Emmi minisztere.

Forrás: Facebook

Az első hullám tapasztalataival a hátunk mögött azonban minden okunk megvan a bizakodásra – folytatta Kásler Miklós.

A tanárok és a családok a magunk mögött hagyott tanévben már bizonyították, hogy a legnehezebb viszonyok között is helytállnak. Most a cél az, hogy elkerüljük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális életvitel lehető legteljesebb megőrzése mellett. A kormány és az Operatív Törzs a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi nélkülözhetetlen eszközt az érintett intézmények rendelkezésére bocsát.

A tanévkezdésre kidolgozott részletes eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza, messzemenően alkalmas arra, hogy azt minden iskola saját viszonyaira adaptálja.

Az egyes intézményekre kidolgozott eljárásrendek véleményezésében az Oktatási Hivatal és a járványügyi szakemberek nyújtanak segítséget.

Kérem a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, hogy maradjanak az iskolakezdés után is fegyelmezettek és tartsák be az ajánlásokat.

Mindannyian bízunk benne, hogy elkerülhetjük a jelenleginél lényegesen szigorúbb korlátozásokat, fontos azonban nyomatékosan tudatosítani, hogy a kedvező járványhelyzet fenntartásáért az előttünk álló időkben is mi magunk tehetünk a legtöbbet – olvasható a miniszter Facebookján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában