Ország-világ

2020.09.14. 09:44

Izraeli képviselő: az rendben van, hogy a magyar baloldal egy neonáci jelöltet támogat?

Váratlan helyről kapott éles kritikát a baloldali összefogás az október 11-én esedékes szerencsi időközi országgyűlési választások miatt.

A hazánk fontos szövetségesének számító Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vezette Likud nevű jobbközép párt parlamenti képviselője ugyanis nem bírt elmenni szó nélkül amellett, hogy a magyar baloldal egy neonáci párthoz tartozó jelöltet, az antiszemita hangadóként ismeretes Bíró Lászlót támogatja a jövő hónapban sorra kerülő voksoláson – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a lap is beszámolt, Bíró László egyáltalán nem riad vissza attól, hogy antiszemita nézeteit kifejezésre juttassa a közösségi médiában. A Jobbik politikusa a közösségi oldalán nemrég Budapestet Judapestnek nevezte és mostani szövetségeseit, a Gyurcsány-párt tagjait nemes egyszerűséggel szemkilövetőknek minősítette. Mindezek után

a DK, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is felsorakozott a jobbikos jelölt mögé.

Ezt elégelte most meg Osnat Mark, aki egy az izraeli baloldalnak címzett Facebook-bejegyzésben felszólalt az ellen, hogy az izraeli baloldal képmutató módon a fasisztákkal való szövetkezéssel vádolja a Likudot, miközben európai barátaik egy nyíltan antiszemita jelölt mögött sorakoznak fel.

„Emlékeztek, amikor Tamar Zandberg (a szélsőbaloldali Meretz nevű párt politikusa – a szerk.) azt mondta, hogy a Likud a nácik barátja? Nos, úgy tűnik, a magyar baloldal pedig Tamar Zandberg barátja, ugyanis egy határozottan antiszemita, neonáci párthoz tartozó jelöltet támogatnak.”

A politikus asszony hozzáfűzte:

„Vannak olyan baloldaliak, akik az antiszemitizmus miatt sírnak, és vannak olyanok, akik támogatnak egy antiszemita jelöltet. Baloldali logika? Vagy inkább baloldali képmutatás? Majd te eldöntöd.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában