Járvány

2021.11.14. 07:18

Hollandiában a korlátozások ellen tüntettek

Az Amszterdamtól mintegy 140 kilométerre északra található városban az emberek tűzijátékokkal és füstgránátokkal jelezték elégedetlenségüket a korlátozásokkal szemben.

Több százan vonultak utcára szombaton az észak-hollandiai Leeuwardenben, a NOS holland közszolgálati televízió szerint a jórészt fiatalokból álló tömeg a koronavírus-fertőzések kiemelkedően magas száma miatt elrendelt korlátozások ellen tiltakozott.

Az Amszterdamtól mintegy 140 kilométerre északra található városban az emberek tűzijátékokkal és füstgránátokkal jelezték elégedetlenségüket a korlátozásokkal szemben.

A rohamrendőröknek később sikerült a tiltakozókat kiszorítani a város főteréről.

Jóllehet Hollandia felnőtt lakosságának közel 85 százaléka teljesen be van oltva a vírus ellen, csütörtökön az ország ügyvivő kormánya három hétig tartó részleges korlátozásokat jelentett be a járvány elleni küzdelem jegyében. A rendelkezések szombaton léptek életbe.

Mark Rutte ügyvivő kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján az egészségügyre nehezedő rendkívül nagy nyomással indokolta a döntést, hozzátéve, hogy több beavatkozást el kell halasztani a kórházba kerülő fertőzöttek egyre növekvő száma miatt.

Az új korlátozások értelmében a nagy bevásárlóközpontoknak és a vendéglátó helyiségeknek este 8 órakor, a nem alapvető fontosságú cikkeket áruló üzleteknek és szolgáltatóknak pedig este 6 órakor be kell zárniuk. A sportmérkőzéseket közönség nélkül kell megtartani, azonban a mozik és a színházak továbbra is fogadhatják a látogatókat.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem szombat hajnali összesítése szerint a 17 milliós Hollandiában a járvány kezdete óta 2 323 479 ember kapta el a fertőzést, és 19 171-en haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában