lebuktak

2020.05.14. 07:21

Héjatolvaj solymászokat fogtak el

A náluk tartott házkutatáson még két héjafiókát, egy kifejlett héját és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

Elfogtak négy solymászt, aki védett madarakat, héjafiókákat lopott egy fészekből Tahitótfalu határában – közölte a rendőrég csütörtökön a honlapján.

A rendőrök információt kaptak, hogy egy bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlenek megpróbálják ellopni – írták. A helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik a védett madarakat a fészekből kiemelték.

A náluk tartott házkutatáson még két héjafiókát, egy kifejlett héját és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A rendőrök természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak.

A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában