Iszlamizáció

2021.04.10. 10:25

Hatóság kötelezi a francia polgármestert az iszlamista iskola engedélyezésére

A közigazgatási bíróság arra kötelez egy francia polgármestert, hogy településén engedélyezze egy iszlamista iskola építését. Az intézmény ugyanahhoz a szervezethez tartozik, amely egy másik városban több millió euró közpénzből óriásmecsetet is épít.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Franciaországban rohamtempóban terjed az iszlamizáció, amit több településen is közpénzből finanszíroznak. Pár nappal azután, hogy kiderült, Strasbourg zöldpárti városvezetése több mint 2,5 millió euróval támogatja Európa legnagyobb mecsetjének felépítését, most újabb döbbenetes eseményre derült fény – írja a V4NA hírügynökség.

A Rhône-Alpes régióban, Savoie megyében található település, Albertville polgármestere, Frédéric Burnier-Framboret arról számolt be a Le Figaro napilapnak, hogy április 7-én a grenoble-i közigazgatási bíróság elrendelte, hogy írja alá a Milli Görüs (CIMG) Törökországhoz köthető muszlim szervezet által működtetett magániskola építési engedélyének kiadását.

— Frederic Burnier Framboret (@framboret) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">April 9, 2021

Arról az iszlamista szervezetről van szó, amely a francia adófizetők pénzéből is támogatott strasbourgi Eyyub Sultan-mecsetet is építteti. A beruházást annak ellenére támogatja a városvezetés, hogy a polgárok túlnyomó többsége nem ért egyet az önkormányzati döntéssel. Ráadásul a Milli Görüs egyike azon iszlamista szervezeteknek, amelyek kiváltak a CFCM Muszlim Hit Francia Tanácsából, miután nem voltak hajlandóak aláírni azt a chartát, amelyet a francia kormány állított össze, és amely leszögezi, hogy a Francia Köztársaság értékei előbbre valók az iszlám tanoknál.

Albertville polgármesterének elmondása alapján a tervezett iskolában 16 tanterem, valamint étkező, konyha és tornaterem is lesz. Az intézménynek 400 tanuló befogadására lesz kapacitása, ami azt jelenti, hogy a város 1200 diákjának a negyede az új iszlamista iskolában tanulhat majd. Frédéric Burnier-Framboret arra is kitért, hogy az új iskola építése drámai következményekkel jár majd a város többi iskolája számára, az állami iskolákban valószínűleg több osztályt is be kell majd zárni, mert nem lesz elég tanuló.

Ráadásul 2014 óta van egy mecset is a 3000 lakosú településen, amely szintén a Milli Görüs szervezethez tartozik, a városvezetés emiatt tart attól, hogy a településen aránytalan mértékben megnő majd az iszlamista befolyás.

Helyi politikusok szerint az lenne a megoldás a problémára, ha a parlament elfogadná a megfelelő törvényi rendelkezéseket, amelyek lehetővé tennék a polgármesterek számára, hogy megakadályozzák az idegen országok által finanszírozott egyesületek vagy társaságok által alapítandó intézmények létrehozását.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában