Hárompilléres lakhatás-támogatási programot készített a Jobbik

Hárompilléres – bérlakások építéséből, használhatóvá tételéből és a lakbérhez nyújtott hozzájárulásból álló – lakhatás-támogatási programot jelentett be budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: évente legalább ötezer, optimális esetben viszont tízezer bérlakást kellene építeni garantált minőségben, hazai vállalkozókkal, és ugyanilyen ütemben lehetne felújítani a félmillió üres ingatlanból azt a több tízezret, amely erre alkalmas.

Egy az Erzsébet-utalványhoz hasonló, a bérbeadónak fizetendő lakbértámogatási rendszert is javasol a Jobbik. Az összeget befolyásolná a lakbér összege és a család teherviselő képessége.

Z. Kárpát Dániel elmondta: becsléseik szerint évi 200 milliárd forintba kerülne ez a program, de az összeg jelentős része később visszaáramolna a költségvetésbe, és a program alkalmas a kivándorlás mérséklésére és a népesedési folyamatok kedvező befolyásolására.

Hangsúlyozta: egyre kisebb a saját ingatlanjukban lakók aránya, az albérletárakat senki és semmi nem tudja megfékezni, olyannyira, hogy mind gyakrabban hallani, hogy bérlakás helyett garázsokban, üzlethelyiségekben laknak emberek.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy pártja egy szervezete miért hívta meg egy fórumára a DK-s Vadai Ágnest, a jobbikos politikus azt közölte: a két párt között nincsen ideológiai közösség, egy normális országban pedig a jó érzésű emberek ügyek – például a „rabszolgatörvény” elutasítása – mentén együttműködnek egymással.

Én építeni szeretném ezt az országot, a konstruktív vita pedig az építkezés alapfeltétele – jelentette ki.

A kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatos felvetésre a jobbikos politikus arról beszélt: ők hét alkalommal kezdeményezték, hogy kerüljön be az alaptörvénybe a betelepítés tilalma, és nem pártja, hanem a Fidesz az, amelyik „egy betelepítési programot is végrehajt”.

Magyarországon tudatos lakosságcsere-program zajlik, aminek a menedzsere a Fidesz-KDNP felső vezetése – tette hozzá.

A Liberálisok ellenzéki együttműködéstől való elhatárolódásáról úgy nyilatkozott: csapda volna, ezért nem kommentálja a negatív kijelentéseket, Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti indulásáról pedig úgy nyilatkozott, „látszik, hogy a 20. század és a 21. század erői valamelyest szkanderoznak egymással”.

Pártja támogatottságáról szólva kérdésre úgy nyilatkozott, a Jobbik elsőként gyűjtötte össze és a Fidesznél is gyorsabban adta le az európai parlamenti választáson induláshoz szükséges ajánlásokat, jelentősen túlteljesítve a limitet.

Hozzászólások

csendes gyilkos
180 millió nő mindennapjait keseríti meg az endometriózis
számos kérdés akad / 51 perce
Miért hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatala?
Voltak olyan nemzetközi szervezetek, melyek már jóval korábban figyelmeztettek. Akkor mi motiválta az unió járványügyi hivatalát, hogy elbagatellizálja a korona vírus okozta járványveszélyt?
Nógrád megye / 1 órája
A járvány az állatmenhelyek dolgát is nehezíti
Sz. K.
koronavírus / 1 órája
447-re nőtt a fertőzöttek száma és elhunyt két újabb idős krónikus beteg
Csak óvatosan / 1 órája
5+1 tipp: mire vigyázzunk élő adásra kapcsolódva?
különböző okok? / 9 órája
Nem egyszerre zajlott le a földtörténet legsúlyosabb kihalása
ajánlások / 9 órája
A pedagógusokat számos digitális tartalom segíti az új munkarendben
pozitív gondolatok / 9 órája
Otthon forgatta le új videoklipjét az Ossian (videó)