Levélbomba

2019.03.06. 15:08

Gyanús csomagok okoztak felfordulást Skóciában

Kiürítették a glasgow-i egyetemet és egy edinburghi bankot is. A Police Scotland szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a két incidens összefüggne egymással.

A skóciai rendőrség – Police Scotland – tájékoztatása szerint a gyanús postai csomagokat a két intézmény postázóiban találták, átvizsgálásukat megkezdték. A skót rendőrség beszámolójában nincs utalás arra sem, hogy az eset kapcsolódik-e az előző nap Londonban talált, postai küldeményekbe rejtett kis hatóerejű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezetek ügyéhez.

A Londonban talált gyújtószerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek két londoni repülőtér, a Heathrow és a City irodaközpontjaiba, illetve a hatalmas belvárosi Waterloo metrócsomópont és vasúti pályaudvar postázójába.

A Scotland Yard beszámolója szerint a szerkezetek a borítékok kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A Londonban fellelt borítékokon ír postai bélyegek voltak, és a feladó címének rubrikájában egy részleges dublini postai cím szerepelt.

Személyi sérülés nem történt, a két londoni repülőtér és a pályaudvar forgalmát az incidens nem érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában