Ország-világ

2020.09.13. 15:24

Félresikerült a Momentum akciója

Ezúttal szó szerint mellélőttek.

Látványos akcióra szánták el magukat a Momentum aktivistái, de nagy igyekezetükben elbénázták a kivitelezést, kellemetlenséget okozva olyan hétköznapi állampolgároknak, akiknek egyetlen bűnük, hogy Rogán Antallal egy társasházban laknak – írja a Magyar Nemzet.

A Momentum aktivistái az elmúlt hetekben összegyűjtött konzultációs ívek egy részét Rogán Antal kertjébe öntötték – adta hírül a közösségi médiában büszkén a parlamenten kívüli párt, nyilván igyekezve felhívni magára a figyelmet.

A lelkes, de inkompetens aktivistáknak az íveket a miniszterelnök kabinetfőnöke szomszédjainak kertjébe sikerült behajítaniuk.

Rogán Antal ugyanis egy társasház felső emeletén lakik, a kert pedig egy földszinti magánlakáshoz tartozik, így az ellenzéki párt aktivistái a szomszédok ingatlanjára öntötték a konzultációs íveket, ami miatt a sértettek kihívták a rendőrséget.

Nem szólva arról, hogy a magát oly zöldnek bemutatni kívánó párt hívei gyakorlatilag nem mást tettek, mint szemeteltek egy jó nagyot.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda lapunknak megerősítette, hogy bakizott a Momentum, és közölték:

„A konzultáció támadásával a baloldali pártok újra bizonyították, hogy semmibe veszik közel kétmillió ember akaratát, akik fontosnak tartották, hogy kitöltsék a kérdőívet és elmondják a véleményüket.”

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pedig a Facebookon reagált az ellenzék kínosra sikeredett akciójára. Bejegyzésében azt írta: „Gyurcsány Ferenc és társult segédcsapata, a Momentum megint akciózott. Ezeket elnézve teljesen egyértelmű, hogy a baloldal a járvány második hullámában is pont ott folytatja, ahol abbahagyta.

Nem szavazták meg a védekezést segítő intézkedéseket, üzemszerűen támadták az egészségügyi vezetőket, álhírgenerátort üzemeltettek, most pedig a konzultáció támadásával újra az összefogást gyengítik.

Van egy alapvető különbség köztünk. Ha közel kétmillió ember elmondja a véleményét, mi azt tisztelni fogjuk. Ők kétségbe vonják. Ilyenkor legalább minden magyar számára kiderül, hogy nehezebb időszakokban kikre lehet számítani és kikre nem. Rájuk most sem lehet” – fogalmazott Dömötör Csaba, aki szerint sok millió ember erőfeszítése van abban, hogy Magyarország eredményesen küzd a vírus ellen.

„A mi feladatunk most az, hogy ezt az összefogást megerősítsük, mégpedig úgy, hogy a munkahelyeket megvédjük, az ország működőképességét pedig biztosítjuk. Sajnáljuk, hogy ehhez a baloldal sem gondolatot, sem segítő cselekvést nem tud hozzátenni” – sajnálkozott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában