Önkormányzat 2019

2019.09.10. 14:01

Feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda

A választási bizottság kéri a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.

Feljelentést tett a józsefvárosi választási iroda választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Magyar Nemzet cikke alapján – tájékoztatott a józsefvárosi helyi választási iroda kedden.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent Csalásra építheti kampányát Budapesten az ellenzék című vezércikk szerint feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével” készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A lap szerint „felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait, ez pedig tilos, mint az ajánlóívek másolása.” Mindezek alapján választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a helyi választási iroda.

A józsefvárosi helyi választási bizottság hétfőn döntött arról, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, mert feltételezése szerint a Momentum Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Lehet Más a Politika párt jelöltállításhoz szükséges ajánlásgyűjtése során a személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A választási bizottság kéri a hatóságot, hogy folytasson le vizsgálatot és szólítsa fel az adatkezelőket a jogsérelem orvoslására, illetve a jogsérelem közvetlen veszélyének megszüntetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában