hatósági tűz

2017.10.11. 08:15

Fegyenclázadás Mexikóban, több elítélt meghalt

Tizenhárom elítélt meghalt egy fegyenclázadásban Mexikó északi részén, Nuevo León államban, mert a hatóságok tüzet nyitottak rájuk – mondta el helyi idő szerint kedd este az ottani büntetés-végrehajtás egyik szóvivője.

Aldo Frasci beszámolója szerint rivális bandák csaptak össze a börtönben, és a hatóságok órákon át próbáltak tárgyalni a fogva tartottakkal, de ez semmilyen eredményt nem hozott, a rendőrség pedig nem tudott emberi élet kioltására nem alkalmas eszközökkel véget vetni a fegyenclázadásnak, ezért úgy döntöttek, halálos erőt alkalmaznak, hogy az őrök és a többi rab életét megóvják.

A szóvivő rámutatott, hogy nyolc ember állapota válságos, ezért előfordulhat, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedik. A szóvivő arra nem tért ki, hogy a halottak közül hányan veszítették életüket a bandák közötti erőszak, és hányan a hatóságok fellépése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában