migrációt gerjeszt

2021.07.03. 18:28

Ezrek tiltakoztak Burkina Fasóban a véres terrortámadások ellen

Több ezren vonultak utcára szombaton Burkina Faso nagyvárosaiban, köztük a fővárosban, Ouagadougouban is, hogy az egyre romló biztonsági helyzet, az egyre gyakoribb és mind véresebb terrortámadások ellen tiltakozzanak.

– Hol az elnök? – skandálták ritmusra a fővárosban a tüntetők, akik azt is kiabálták, hogy „Le a bizonytalansággal!”, „Ne hagyják magukra az embereket!” és „Legyen vége a vég nélküli támadásoknak!”.

A tiltakozást civil szervezetek is támogatták, de ez volt az első olyan felvonulás, amelyet az ellenzék Roch Marc Christian Kaboré államfő 2020-as újraválasztása óta szervezett. Eddie Komboigo ellenzéki vezető örömét fejezte ki, hogy sokan vonultak ki az utcákra annak ellenére, hogy a hatalom a menetek bojkottjára szólított fel.

– Kaboré első ciklusa alatt 1300 ember halt meg, és 1,2 millióan váltak földönfutóvá a dzsihadisták támadásai miatt. Félő, hogy ez csak rosszabb lesz, mert már most 300-an meghaltak, mióta újraválasztották – mondta Komboigo.

Burkina Fasóban 2015 óta rendszeresek a dzsihadista támadások, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő, és egyre több áldozatot követelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában