Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

Előre tudták a VIII. kerületben, ki fog nyerni

Egy nappal korábban dönthetett Pikó András józsefvárosi polgármester annak a közétkeztetési szerződésnek az aláírásáról, amelynek a közbeszerzési eljárása csak másnap történt meg.

A momentumos hátszelű független polgármester az egészségügyi veszélyhelyzet miatt kapott felhatalmazását arra használta, hogy önhatalmúlag, egy személyben megszüntesse az együttműködést a korábban hivatalos közbeszerzési eljárásban kiválasztott Klassz Menza Kft.-vel, és azonnal új, immár külföldi céget szerződtetett a közétkezési feladatok ellátására – számolt be a Magyar Nemzet.

A portál megkereste a józsefvárosi önkormányzatot, de ott kitértek kérdéseik elől. Válaszként egy előre megírt közleményt juttattak el, amelyben Pikó úgy indokolt: érvénytelen az a közétkeztetési szerződés, amely alapján a Klassz Menza Kft. végezte a szolgáltatást egyes józsefvárosi intézményeknek.

Vagyis önhatalmúlag érvénytelenítette a szerződést, majd az érvénytelen szerződésre hivatkozva kötött egy újat a neki tetsző céggel. A Fidesz–KDNP józsefvárosi frakciója a Közbeszerzési Hatósághoz fordult – számolt be a lap.

Súlyos kérdéseket vet fel az, ahogy Pikó András a közpénzzel, a józsefvárosiak pénzével bánik. Úgy tűnik, Józsefváros baloldali polgármestere úgy gondolja, hogy egymaga érvényteleníthet egy több éve megkötött szerződést annak érdekében, hogy egy neki vélhetően fontos céggel több száz millió forint értékben szerződjön az önkormányzat – mondta a Magyar Nemzetnek Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP józsefvárosi frakcióvezetője.

Vörös hangsúlyozta: a helyzetet súlyosbítja, hogy az általuk ismert dokumentumok alapján a polgármester egy nappal korábban megmondta, melyik céggel fog szerződést kötni, mint ahogyan a beszerzési eljárást egyáltalán lefolytatta volna.

ehát vagy csodálatos jövőbelátó képességei vannak Pikó Andrásnak, vagy vélhetőleg már a verseny meghirdetése előtt megvolt a győztes – mondta lapunknak a frakcióvezető.

A korábbi szolgáltató, a Klassz Menza Kft. is úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, miszerint Pikó András önhatalmúlag megsemmisítette a szerződést. Tavaly augusztusban jogutódként vettük át a céget, az akkori polgármester, Sára Botond mindent szabályosnak talált. Az új polgármester nem bíró, hogy semmissé nyilváníthasson egy szerződést – mondta el a lapnak Demeter László, a cég ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: első körben békésen kívánnak megegyezni az önkormányzattal, de ha nem jutnak dűlőre, jogi lépéseket tesznek.

Borítókép: Pikó András, Józsefváros polgármestere

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Díjakat alapít és adományoz a Magyar Batthyány Alapítvány
ide jutottunk
Imaszőnyegek miatt kell magyarázkodnia a webshopnak
enni, inni / 11 perce
Ezeket a finomságokat érdemes fogyasztani a nyáron
Mutatjuk, melyek a legegészségesebb nyári ételek, italok.
nyári szünet / 28 perce
Kullancs, csonttörés, kutyaharapás, napszúrás is megkeserítheti a vakációt
Gulyás Edina
Illegális bevándorlás / 46 perce
Bakondi: a következő időszakban egyre több migráns indul útnak
Energia / 58 perce
Tizedével csökkent az áramigény májusban Magyarországon
La Liga / 1 órája
Nyert a Real Madrid
Dolgozói igény is volt / 1 órája
A Vodafone sokaknak lehetővé teszi a távmunkát
negatív rekord / 8 órája
Már Vas megyényi őserdőt veszített el idén az Amazonas