Járvány

2020.03.04. 20:44

Elindította a koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalát a kormány

A kormányszóvívó szerint egyre több az álhír, ezért fontos, hogy az emberek csak hiteles forrásból tájékozódjanak.

A kormány elindította a koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalát, ahol hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

„Az oldalt a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központja üzemelteti. Munkánkat számos szakértő segíti, így a vírussal, annak terjedésével kapcsolatos kérdésre szakszerű és gyors választ tudunk adni. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a koronavírus-fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat, így oldalunkon minden hivatalos forrásból származó információt a lehető legrövidebb időn belül publikálunk”

– olvasható az újonnan elindított oldalon.

A magyar Facebook-oldalon a látogatók az operatív törzstől érkező hiteles és naprakész információkat olvashatják, míg a hivatalos weboldalon folyamatosan nyomon követhetik a koronavírus-betegséggel kapcsolatos legfrissebb magyarországi és globális számadatokat is.

A kormányszóvivő az új közösségimédia-oldalról hozzátette: sajnos egyre több az álhír, ezért is fontos, hogy az emberek csak hiteles forrásból tájékozódjanak – írja a Magyar Nemzet a Híradó.hu cikke alapján.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában