gyász

2021.01.19. 08:34

Elhunyt Kriza Ákos, Miskolc korábbi fideszes polgármestere

Hosszan tartó betegség után, 56 éves korában halt meg.

Hosszan tartó betegség után, hétfőn este, 56 éves korában elhunyt Kriza Ákos, Miskolc korábbi fideszes polgármestere – írja a Magyar Nemzet.

„Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el, aki nemcsak kiváló orvos, intézményvezető és polgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja, szüleiről gondoskodó gyermek és igaz testvér is volt. Nyugodj békében!” – írta László Zsuzsanna, a politikus özvegye a család nevében megfogalmazott közleményében, hozzátéve: a temetésről a család később ad tájékoztatást.

Kriza Ákos 1997-ben csatlakozott a Fideszhez, első politikai megbízatását akkor kapta, amikor a megyei választmányba bekerült. 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett, majd 2002–2006 között az egészségügyi bizottság elnöki tisztét látta el. A polgármesteri címért elsőként 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, majd 2010-ben, amikor is a választásokat megnyerte. Kriza Ákos 2019 augusztus 19-én jelentette be, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson.

„Jól harcoltál, Barátunk! Mindent köszönünk! Isten Veled!” – búcsúzott Kriza Ákostól Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában