Illegális bevándorlás

2017.11.05. 20:32

Elfogták a Ráckeresztúron balesetet okozó embercsempészt

Vasárnap kora délután fogták el a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt a 39 éves orosz állampolgárságú férfit, aki a fának ütköző gépjárművet vezette.

Vele szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrségi közleményben.

A Fejér megyei Ráckeresztúr belterületén szombaton késő este ütközött fának egy osztrák személyautó. A járműben tíz migráns utazott, mindannyian megsérültek, egyikük súlyosan. A baleset után az autó sofőrje elhagyta a helyszínt.

A sofőr a 10 külföldi férfit pénzért akarta illegálisan Ausztriába vinni. A baleset súlyos sérültjét kórházban ápolják. Kilenc társát – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradójában megjegyezték: az embercsempészek „folyamatosan újabb és újabb módszerekkel próbálják kijátszani” a magyar határvédelmet. Az utóbbi egy hónapban csaknem 1400-an, idén összesen pedig már több mint 15 ezren próbáltak – többen embercsempészek segítségével – illegálisan Magyarországra jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában