Strasbourgi lövöldözés

2018.12.16. 21:54

Újabb áldozata van a merényletnek, elengedtek két hozzátartozót

Terhelő bizonyíték híján elengedték az őrizetből a strasbourgi támadó további két hozzátartozóját – közölte a párizsi ügyészség vasárnap. A kórházban időközben életét vesztette a lövöldözés egyik sebesültje, így ő már az ötödik áldozat.

A hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a kedden Strasbourg belvárosában elkövetett támadással összefüggésben. A merénylő, a 29 éves Chérif Chekatt szüleit és két testvérét előző nap szabadon engedték, így már csak egy ember áll őrizet alatt. Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

Az ötödik áldozat

Az elhunyt, a 36 éves lengyel állampolgár, Barto Pedro Orent-Niedzielski Strasbourgban élt.

A karácsonyi vásárban elkövetett merényletnek több sebesültje van, néhányuk állapota súlyos.

Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le a járőröző rendőrök csütörtök este.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet „katonája” volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

Vasárnap százak emlékeztek meg a lövöldözés áldozatairól Strasbourgban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában