Járvány

2020.07.06. 18:52

Egyre több a fertőzött fiatal Tokióban

Immár ötödik egymást követő napja száz fölött van a napi új, bizonyított esetek száma a japán fővárosban.

Hétfőre 102 újabb fertőzöttet jegyeztek fel, és közülük 72-en húszas és harmincas éveikben járnak, azaz csupán 30 százalék az idősebbek aránya – jelentette be Tokió vezetése. Harmincöt fertőzött nagy valószínűséggel a város központjának éjszakai szórakozóhelyein kapta el a vírust, 42 esetében viszont nem tudni, hogy hol, kitől.

A 14 milliós lélekszámú Tokió kormányzata felszólította a lakosságot arra, hogy legyen különösen óvatos a belvárosban, és tartózkodjon a szükségtelen közlekedéstől.

A japán fővárosban hétfő esti adat szerint eddig 6867-en fertőződtek meg bizonyítottan koronavírustól, a legtöbben Japán 47 prefektúrája közül. A szigetország fertőzöttjeinek nagyjából a harmada tokiói.

Ami Japán egészét illeti, az egészségügyi minisztérium – ugyancsak hétfő este közzétett – adatai szerint négy híján húszezerre nőtt a fertőzöttek száma, a ragály miatt eddig 991-en haltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában