fertőzés

2019.03.30. 16:34

Egyre több a ciklon sújtotta mozambiki városban a kolerás

Beira városában a ciklon túlélői között már 271 betegről tudnak a hatóságok.

A LUSA portugál hírügynökség szerdán számolt be a betegség megjelenéséről az országos közegészségügyi hivatal igazgatójára hivatkozva, aki akkor még öt megbetegedésről számolt be.

A megbetegedéseket a félmillió lakosú Beirából jelentették, ahol a zsúfolt szegénynegyedekben különösen nagy a betegség elterjedésének kockázata.

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet szerint a városban naponta mintegy 200 új megbetegedést észlelnek. A segélymunkások nagy erőkkel dolgoznak a vízellátás helyreállításán, és további egészségügyi szolgáltatások biztosításán.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte, hogy mintegy 900 ezer adag kolera elleni védőoltás érkezik hétfőn a térségbe.

Az ENSZ és az érintett kormányok adatai szerint a március közepén Mozambikban, Zimbabwéban és Malawiban végigsöprő Idai ciklon, illetve az azt megelőző heves esőzések és árvizek következtében százezrek szorulnak élelmiszersegélyre, nincs ivóvizük és nincs hol lakniuk.

Szombatra a katasztrófa halálos áldozatainak száma elérte a 746-ot, a sérültek száma meghaladja a kétezret a három országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában