bandaháború

2021.07.22. 10:59

Ecuadorban sokan meghaltak két börtönlázadásban

Legalább 18 fogoly meghalt két börtönlázadásban Ecuadorban, és többen megsebesültek, köztük rendőrök is – közölte az ország büntetés-végrehajtási intézeteit felügyelő országos szervezet (SNAI) csütörtökön a Twitter internetes közösségi oldalon.

A szerda éjjel kitört zavargások egyikét a délnyugati Guayaquil melletti börtönből jelentették, a másikat pedig – amelyben további 35 fogoly megsebesült – az ország középső részén található Latacungából. A hatóságok közlése szerint a börtönökben azóta helyreállt a rend.

Korábban sajtóforrások arról adtak hírt, hogy a Latacunga melletti börtönlázadás során robbanásokat is lehetett hallani, a közösségi médiára pedig több kép felkerült megölt foglyokról.

Az ecuadori börtönökben nem először fordulnak elő véres lázadások,

amelyeket többnyire az egymással rivalizáló bandák bebörtönzött tagjai közti viták robbantanak ki, illetve a bűnszervezetek azon törekvései, hogy megszerezzék az ellenőrzést egyes börtönökön belül.

A latin-amerikai ország legfőbb börtöneiben, Guayaquilban és Cotopaxiban tavaly februárban egy nap alatt 79-en haltak meg lázongásokban. A büntetés-végrehajtási intézményekben kitört lázadások miatt sokan bírálják a hatóságokat, és azt vetik a szemükre, hogy képtelenek rendet tartani a foglyok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában