USA kontra Al-Kaida

2018.02.18. 07:17

Drón csapott le Jemenben két feltételezett terroristára

Drón csapott le Jemen középső részén az Arab-félsziget al-Kaidája nevű (AQAP) terrorszervezet két feltételezett fegyveresére – közölte szombaton egy biztonsági tisztviselő.

A két dzsihádista egyike a helyi AQAP szervezet vezetője. A beszámoló szerint a két férfi motorkerékpárral haladt el-Bajdá tartományban pénteken éjfélkor, amikor a pilóta nélküli repülőgépről célba vették őket.

A drónművelettel egy időben a jemeni különleges erők újabb támadást indítottak az ország délkeleti részén a dzsihádisták ellen – közölte egy másik illetékes.

Jemenben az Irán-barát síita húszi lázadók, illetve a Szaúd-Arábia által támogatott és a nemzetközi közösség által elismert, Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette kormány katonái harcolnak a hatalom megszerzéséért. Az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei kihasználják a kaotikus helyzetet, hogy megerősítsék állásaikat Jemen déli részén.

Az Egyesült Államok már évek óta drónokkal folytat hadjáratot az al-Kaida legveszélyesebbnek tartott, jemeni ága ellen, amely már számos merényletet kísérelt meg Nyugatra tartó légi járatokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában