Ország-világ

2017.11.30. 11:49

Drámai felvételen rögzítették, ahogy leég egy busz Tatabányán (videó)

A város önkormányzatának tájékoztatása szerint a tűz oltását egyébként maga a sofőr kezdte meg.

Pruzsina Alice, a KNYKK. Zrt. kommunikációs és marketing főmunkatársa a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy a 24-es jelzésű tatabányai helyi járat vezetője észlelte, hogy füstöl az autóbusz. Azonnal megállt, a csúcsidőben az autóbuszon tartózkodó 60-70 utast biztonságban leszállította a járműről, majd a busz poroltó készülékeivel megpróbálta eloltani a tüzet, miközben értesítette a tűzoltókat – a lángokat végül ők fékezték meg. A motortér teljesen, az utastér részben kiégett, az anyagi kár jelentős.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a sofőr és az utasok szerencsére még idejében le tudtak szállni a járműről, így senki sem sérült meg. A tatabányai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A város önkormányzatának tájékoztatása szerint a tűz oltását egyébként maga a sofőr kezdte meg.

Személyi sérülés nem történt, az autóbusz vezetője rosszullétre panaszkodott, a mentők kórházba szállították. A 15 esztendős mercedes citaro autóbusz legutóbb november 17-én esett át teljes műszaki átvizsgáláson, akkor hibát nem észleltek. A baleset körülményeit, a tűz okát a közlekedési központ és a katasztrófavédelem vizsgálja.

A baleset miatt Tatabánya belvárosának közúti közlekedése teljesen megbénult. Az autóbusz műszaki mentése folyamatban van, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában