szexuális erőszak

2021.07.31. 18:09

Drámai adat: ennyivel nőtt a migránserőszak Németországban

A migránshátterű fiatalok által elkövetett szexuális erőszak 80 százalékkal növekedett 2016 óta Németországban, ami drámai adat, az igazságszolgáltatásnak erélyesebben kellene fellépni az ilyen esetekben – hívta fel a figyelmet egy ismert német újságíró a Bild videójában.

Nyíltan beszélt a német Bild szerkesztőségének YouTube-csatornáján a migránsok által elkövetett szexuális erőszak drámai növekedéséről az egyik neves publicista és kiadóvezető, Wolfram Weimer – írja a Magyar Nemzet. Szerinte sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogy azt a német nyilvánosságban bemutatják.

Weimer a friss bűnügyi statisztikákból idézett sokkoló adatokat: 2020-ban 5719 migránsok által elkövetett szexuális támadás történt Németországban.

Tehát átlagosan naponta 15 ilyen esetről szereztek tudomást a hatóságok. Összehasonlítva a 2016-os adatokkal, drámai a növekedés, hiszen akkor egy év alatt 3400, migránsok által elkövetett szexuális támadás történt. A publicista hangsúlyozta, hogy bár ez a szám is nagy, de néhány év alatt 80 százalékos növekedés következett be és az elkövetők a fiatal korosztályhoz tartoznak, 18 és 30 év közöttiek.

Minderről egy napokban történt újabb eset kapcsán beszéltek a Bild stúdiójában. Egy hete a kelet-frízföldi Leer városában három fiatal bevándorló – két szír és egy iraki – megerőszakolt egy 18 éves lányt, miután bezárták egy lakásba. Őrizetbe vették az elkövetőket, majd a bíróság szabadlábra helyezte őket, végül az ügyészségi fellebbezés után mégis előzetes letartóztatásba kerültek.

Wolfram Weimer szerint a politikusok mellett az igazságszolgáltatásnak is tanulnia kell az esetekből, szigorúbban kell fellépni az erőszakos migránsok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában