Hallgassa élőben!
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Dömötör: Karácsony Gergely csak karácsonykor oltana (videó)

Az államtitkár elmondta, hogy eddig a lakosság 6,9-át oltottak be hazánkban, míg az unióban öt százalék alatt van ez a szám.

– Elgondolkodtató, hogyan lehet ennyi szándékos hazugságot öt percbe belecsempészni – mondta napirend előtti felszólalásában Böröcz László az ellenzék politikusaira utalva hétfőn a Parlamentben. A Fidesz képviselője felháborítónak nevezte, hogy a baloldal szándékosan félrevezeti a lakosságot az oltási kampánnyal kapcsolatban – idézi a Magyar Nemzet.

– Önök tudják, hogy most nem lehet lehívni másfél millió adagot a Moderna-vakcinából, azok csak decemberben érkezhetnének meg – hangsúlyozta az ellenzék vádjaira reagálva Böröcz László, és elmondta, minden olyan EU-s vakcinát lekötött a kormány, amit fél éven belül szállítanak le.

Eddig 983 ezer oltóanyag érkezett az EU-ból hazánkba, pedig összesen több mint 19 milliót kötött le az ország. Ez a teljes rendelés kevesebb, mint öt százaléka. Az orosz és a kínai vakcinákból négyszázezer már megérkezett, és a héten további kétszáznyolcvanezret szállítanak hazánkba. – Ennyivel vagyunk előrébb, mint az uniós társaink – hangsúlyozta a képviselő, aki szerint a baloldal folyamatosan aláásná a keleti vakcinákba vetett bizalmat, pedig a szakemberek egyetértenek abban, hogy minden vakcina jobb, mint oltás nélküliség.

– Májusig három és fél millió ember beoltására érkezik majd elegendő vakcina, így emberek tízezreinek az életét menthetjük meg – közölte a képviselő.

Válaszában Dömötör Csaba elmondta, már ötféle vakcinával oltanak hazánkban, mindegyik biztonságos, és rendelkezik a hatóságok engedélyével. – Az oltottsági mutatók tovább emelkednek majd, hiszen folyamatosan érkeznek a szállítmányok – mondta a politikus, és hozzátette eddig a lakosság 6,9 százalékát oltottak be hazánkban, az unióban öt százalék alatt van ez a szám.

– Brüsszelben valamit nagyon elszúrtak – tette hozzá az államtitkár. Dömötör Csaba visszautasította az ellenzék vádjait, hogy nem kötöttek volna le vakcinákat. Elmondta: olyan oltóanyagokról beszél a baloldal, amik decemberben érkeznének csak meg.

– Karácsony Gergely karácsonykor oltana – mondta az államtitkár, és hozzátette, hogy hétszázezerrel kevesebb vakcinája lenne ma Magyarországnak, ha a kormány a baloldalra hallgatott volna.

– A tervek szerint húsvétig mindenki beoltható, aki regisztrált – zárta szavait Dömötör Csaba, aki a Facebook-oldalán is összefoglalta az álhírrel kapcsolatos tudnivalókat:

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 1-jén

Hozzászólások

diákversenyek
Egy zenefanatikus lány, egy biztonsági őr és egy Dr. Csont-rajongó nyerte az országos kvízversenyeket
robotizáció / 7 perce
800 munkahelyet védenek meg állami támogatással Baján (videó)
Az Axiál Kft. 2 milliárd forintos raktárberuházása, amelyhez 1 milliárd forintos állami támogatást kapott, 800 munkahelyet véd meg.
vonatbaleset / 13 perce
Kisiklott és kigyulladt egy tehervonat Iowában (videó)
szavazás értékelés / 16 perce
Olvasóink már nagyon várják, hogy strandolhassanak
baleset / 31 perce
Áttért a szemközti sávba, majd busznak ütközött egy sofőr Szügy közelében
birkózás / 44 perce
Németh Szilárd köszöntötte az olimpikon birkózókat
gondok / 44 perce
Zalatnay Saroltát már a lánya tartja el
rendőrkézen / 55 perce
Eltiltották, mégis vezetett a salgótarjáni férfi