Járvány

2020.05.18. 19:04

Dömötör: a veszélyhelyzet után majd egy bocsánatkérést elduruzsolhat az ellenzék (videó)

Gyurcsány Ferenc (DK) úgy érezte keményen nekiment a kormánynak a parlamentben, de Dömötör Csaba államtitkár szembesítette a tényekkel őt is és az ellenzéket is.

Amit önök tettek, az borzalom – így jellemezte Gyurcsány Ferenc a kormánynak elmúlt hetekben tett járványügyi lépéseit. A DK elnöke erről hétfőn a parlamentben beszélt. Az ellenzéki politikus szerint magyarázatot igényel, hogy miként történt az meg Magyarországon ezer megbetegedett közül 128 elhalálozott – írja a Hír TV.

Gyurcsány Ferenc azt is szóvá tette, hogy szerinte feleslegesen kellett 36 ezer kórházi ágyat felszabadítani, úgy véli a lépés mögött emberi drámák és tragédiák sokasága alakult ki.

Úgy fogalmazott, lehet önök kiválóak abban, hogy elmondják, hogyan kell viselkednie egy jó böllérnek, de megbecsülni egy ilyen járvány hatását és megfelelő intézkedéseket hozni, abban adósai maradtak a cégeknek.

A DK frakcióvezetőjének a kormány részéről Dömötör Csaba válaszolt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a statisztikai adatokat illetően elmondta, azok ismertetése már a nap folyamán megtörtént, csak akkor még Gyurcsány Ferenc nem volt a házban.

Sorolta:

Ha 100 ezer főre vetítjük a halálozások számát, akkor Belgiumban 79-en, Spanyolországban 59-en, az egyesült Királyságban 52-en, Svédországban 36-an, Magyarországon pedig 5-en hunytak el.

Amikor ön azt állítja, hogy rosszabbul állunk, mint más országok, akkor egész egyszerűen hazudik – tette hozzá.

Az államtitkár közlése szerint egyértelmű, hogy Magyarország az eredményesen védekezők között van, az aktív fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat.

Az ágyfelszabadítást ért kritikákkal kapcsolatban Dömötör Csaba kiemelte, sikerült elérni azt, hogy ne kerüljenek tízezrek kórházba és azt is, hogy sok ezer ember ne kerüljön lélegeztetőgépre.

Dömötör Csaba az egész járványügyi helyzet szomorú tanulságának nevezte, hogy

amikor baj van akkor a baloldali pártokra egyáltalán nem lehet számítani, sem a DK-ra, sem az MSZP-re, sem a Jobbikra és a Párbeszédre sem.

Úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok a járvány hetei alatt egyetlen percre sem vették le a pártpolitikai szemellenzőt, csak azt nézték, hogy hogyan tudnának keresztbe tenni a kormánynak, sőt hazugságokat is terjesztettek például arról, hogy nem ülésezik a parlament és ez a hazugság meg sem állt a CNN-ig.

Ha az Országgyűlés véget vet a rendkívüli veszélyhelyzetnek, akkor egy halk bocsánatkérést elduruzsolhatnak, egyébként ez minden ellenzéki pártnak szól

– tette hozzá.

A cselekvés hiányát szóvá téve Dömötör Csaba elmondta, a fővárosi idősotthonokat nem készítették fel a járványra, ez pedig egyértelműen a baloldali városvezetés felelőssége.

Az önök ámokfutásának van egy húsbavágó gazdasági vonatkozása is, mégpedig az, hogy megindítottak egy kampányt azért, hogy a kormány ne dönthessen az uniós pénzekről. Ebben a kampányba Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is beleállt. A kampány egyet jelentene azzal, hogy Magyarország kevesebb pénzt kapna és ezért kampányolnak

– mutatott rá Dömötör Csaba, ki szerint

erre a politikára a böszmeség túlságosan puha kifejezés, mert nem is a kormány, hanem az egész ország ellen irányul.

A választás még messze van, de – mint arra a kormánypárti politikus rámutatott – az ellenzék egy nagyon nehéz időszakban hátat fordított Magyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában