Családpolitika

2021.11.08. 10:17

Csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások a nyugdíjprémiumot (videó)

Novemberben minden eddiginél nagyobb összegű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatót tart az Idõsek Tanácsának ülése után az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021.október 4-én. A miniszter bejelentette: minden jogosult, 2,5 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerû ellátásban részesülõ ember maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kap novemberben a megemelt összegû ellátása mellett.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Novák Katalin a videóban kiemelte:

novemberben a megszokott nyugdíjhoz képest mindenki – átlagnyugdíj esetén is – körülbelül százezer forinttal nagyobb összeget kap, mert a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

A nyugdíjprémiumot csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások és a hónap végéig mindenki megkapja személyesen vagy a bankszámlájára – mondta a miniszter.

Borítóképünkön Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában