Nigéria

2018.04.24. 14:27

Civileket gyilkolt meg a Boko Haram

Tizennyolc favágót öltek meg a Boko Haram terrorszervezet dzsihadistái Nigéria észak-keleti részén, három másik polgári személy pedig akkor halt meg, amikor akna robbant egy katonák kísérte konvoj elhaladásakor.

Mindkét incidens még vasárnap történt, Borno állam Ngala és Gamburu településén, a kameruni határ közelében.

Tizennyolc favágót a Gamburutól 15 kilométerre fekvő, a dzsihadisták menedékhelyének számító Wulgo erdőben öltek meg. A favágók menekülni próbáltak, amikor a dzsihadisták agyonlőtték őket. Holttestüket több száz méteren belül szétszóródva találták meg, többségüket hátba vagy fejbe lőtték – közölte Umar Kachalla és Shehu Mada, a dzsihadisták ellen harcoló hadsereg oldalán álló egyik milícia tagja.

Januárban tíz favágót öltek meg a Wulgo erdőben, harminc társuknak pedig nyoma veszett.

Vasárnap három ember halt meg, amikor akna robbant a katonák kísérte gépkocsioszlop elhaladásakor Wumbi falu közelében, 20 kilométerre Ngalától. A detonációban három ember, közöttük a sofőr meghalt, és tizenegy utas megsebesült.

Ngala, ahol 80 ezer belső menekült él, három kilométerre van Gamburutól. A lázadók 2014 augusztusában vonták ellenőrzésük alá a két határ menti települést, amelyet a nigériai erők több hónapnyi offenzíva után, 2015 szeptemberében tudtak csak visszafoglalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában