Háború

2019.01.26. 16:49

Civilek, közöttük gyerekek haltak meg a kelet-szíriai harcokban

Legalább negyvenkét ember, köztük tizenhárom civil vesztette életét az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció ágyútüzében az Iszlám Állam dzsihádista szervezet utolsó szíriai zárványának területén, a keleti Deir-ez-Zór tartományban – közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező csoport szerint a péntek esti katonai akcióban a koalíció al-Omar olajmező térségében állomásozó egységei mértek csapást az Eufrátesz keleti partjára.

„Az ágyúzás tizenhárom civil, köztük három gyerek életét követelte, és az Iszlám Állam huszonkilenc szélsőségesével végzett” – tette hozzá a nagy-britanniai székhelyű szervezet.

Az OSDH szerint a polgári áldozatok között hét szíriai és hat iraki állampolgár volt. A szervezet hozzáfűzte: félő, hogy a halottak száma növekedhet, mivel az ágyúzás számos sebesültje közül sokak állapota súlyos.

Szeptember óta a terrorellenes koalíció fokozta légicsapásait Deir-ez-Zór tartományban, az Iszlám Állam utolsó szíriai ellenállási gócai ellen, ezzel párhuzamosan pedig a Washington támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet földi offenzívát folytat a dzsihádistákkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában