Nemzetközi körözés

2019.01.17. 11:54

Budapesten fogták el a Ronaldo szexbotrányát megíró Football Leaks tulajdonosát

Az ő tulajdonában álló, általa szerkesztett honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldo labdarúgót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta. A férfi már több éve Budapesten élt ösztöndíjasként.

Forrás: Facebook / Rui Pinto

Európai elfogatóparancs alapján elfogtak egy 30 éves portugál férfit Budapesten, a kiadatása folyamatban van – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint a férfit szerdán a VII. kerületben fogták el, a birtokában lévő, feltehetően bűncselekményből származó tárgyakat lefoglalták.

A rendőri akció közben készült fotó
Fotó: police.hu

Sajtóinformációk szerint

a férfi a Football Leaks honlap tulajdonosa, szerkesztője; ezen a honlapon jelentek meg először azok a dokumentumok, amelyek szerint Cristiano Ronaldo labdarúgót egy modell, Kathryn Mayorga nemi erőszakkal vádolta.

A portugál hatóságok szerint Magyarország három-négy hét múlva adhatja ki a férfit, aki ösztöndíjas hallgatóként költözött Budapestre több évvel ezelőtt.

A férfi ellen nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki körözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt,

amely a klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul – olvasható a portugál sajtó értesüléseire hivatkozva több magyar hírportálon is.

A hírneves hacker elfogásának híre azóta már a világsajtót is bejárta, nemrégiben éppen a BBC számolt be a sikeres magyar rendőri akcióról.

A hatóságok a férfi nevét nem közölték, de a portugál média szerint Rui Pintónak hívják, és már évek óta Budapesten él – olvasható az Origo cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában