nem terrorizmus

2019.08.08. 12:16

Bozótvágó késsel támadtak egy rendőrre Londonban

A rendőr súlyosan megsebesült, de nincs életveszélyben.

A rendőr és a társa a brit főváros keleti részén akart ellenőrizni egy kisteherautót, amelynek vezetője azonban feldühödött és rájuk támadt. A rendőrnek sikerült sokkolóval ártalmatlanná tennie az ötvenes éveiben járó férfit, eközben azonban legalább hét késszúrást szenvedett el.

A hatóságok kizárták a terrorizmust a csütörtökre virradóra történt esettel kapcsolatban.

Priti Patel belügyminiszter mély megdöbbenésének adott hangot a támadás után, csakúgy mint London polgármestere, Sadiq Khan, aki méltatta a rendőrt a bátorságáért, amellyel mindenáron megpróbálta ártalmatlanítani a támadóját.

A brit fővárosban az elmúlt években megnőtt a késes támadások száma. Az elmúlt évben több mint ezer, 10 és 19 év közötti gyerek és fiatal került kórházba késsel okozott sebesülésekkel az Anti-Knife UK nevű civil szervezet közelmúltbéli adatai szerint. Londonban idén már többtucatnyian vesztették életüket késelésben, az áldozatok pontos számáról azonban eltérő adatok vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában