négy vájár volt a mélyben

2017.10.30. 11:54

Bányarobbanás történt Dél-Erdélyben

Sújtólégrobbanás történt hétfő reggel a dél-erdélyi hobicaurikányi (Uricani) szénbányában, egy bányász meghalt, hárman súlyosan megsebesültek. 

A Hunyad megyei hobicaurikányi szénbányában már nem fejtik a szenet, a munkások a bánya bezárásának a munkálatait végezték, amikor mintegy 450 méteres mélységben a robbanás bekövetkezett.

Összesen négy munkás tartózkodott a tárnákban, amikor a robbanás bekövetkezett, amelynek következtében egy munkás eltűnt, ennek a szakembernek később megtalálták a holttestét, három másik égési sérüléseket szenvedett.

A robbanás túlélőit égési sebekkel hozták a felszínre. Főleg a kezek, lábak, arcok és a légutak égtek meg.

A Hunyad megyei területi munkafelügyelőség első adatai szerint egyik bányász sebei súlyosak, a másik kettő könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Raed Arafat, a belügyminisztérium államtitkára az Agerpres hírügynökségnek elmondta: mentőhelikopterrel szállítják a sérülteket egy az égési sebek kezelésére szakosodott bukaresti kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában