Vakmerőség vagy bolondság

2018.07.05. 18:40

Az erkély az egyik vezető halálok Mallorcán

Sokan vesztették életüket az úgynevezett "balconing" miatt: a fiatal, és többnyire ittas turisták egyik balkonról a másikra szökellnek, vagy a balkonról próbálnak beugrani a hotel medencéjébe egyfajta bátorságpróbaként.

Az utóbbi időben több fiatal turista halt meg erkélyről lezuhanva Mallorcán, ezért Calviá régió vezetése péntekre válságtanácskozást hívott össze.

A találkozón hoteltulajdonosok, a brit konzulátus képviselői és a Baleár-szigetek regionális vezetősége fogja elemezni a problémát és megoldásokat keresni – közölte az önkormányzat.

Idén a főként brit és német turisták által látogatott Magaluf fürdőhelyen már három turista vesztette életét úgy, hogy lezuhant egy erkélyről. Áprilisban egy 19 éves brit nő halt meg, júniusban egy 20 éves ír. Hétfőn egy francia férfi halt meg, a kora reggeli órákban egy hotel ötödik emeletén lévő szobájának erkélyéről zuhant ki.

Szerdán súlyosan megsérült egy 19 éves brit férfi, szintén az erkélyről lezuhanva, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

Idén ketten haltak meg a Santa Ponca nevű fürdőhelyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában