Augusztus 20.

2019.08.19. 22:12

Az amerikai kormányzat köszöntötte hazánkat a nemzeti ünnep alkalmából

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.

„Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében”

- fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.

Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. „Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat” – hangsúlyozta a miniszter.

Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon.

„Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét”

- fogalmazott Pompeo, és leszögezte:

„Kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára.”

Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy „ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további erősítése és bővítése érdekében”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában