Ország-világ

2020.07.01. 11:51

Alapjogokért Központ: a közbiztonság területén is megtörtént a fordulat (videó)

Talán sokan emlékeznek még rá, hogy többek között mit is ígért az Orbán-kormány 2010-es hivatalba lépésekor. Nem kevesebbet, mint új közbiztonsági filozófiát, amelyre akkor szükség is volt, hiszen a korábbi MSZP-SZDSZ-kormányok ezen a területen is alaposan leszerepeltek.

Budapest, 2020. április 14. Járõrözõ rendõrök igazoltatnak a fõvárosi Erzsébet téren 2020. április 14-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan idõre meghosszabbította. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor akkoriban azt is elmondta – emlékeztet a Magyar Nemzet -, hogy a kis bűncselekmény is bűncselekmény, „az nem megy, hogy a tyúklopást már nem akarjuk felderíteni” – fogalmazott 10 évvel ezelőtt a miniszterelnök, utalva arra is, hogy a 2010 előtti hatalom például tolerálta az úgynevezett „megélhetési bűnözést”.

A kormányváltást követően bevezetett intézkedéseknek mára jól látható és érezhető eredményei lettek.

Sosem hagyjuk magukra az egyenruhásainkat

Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tisztavatóján. A mi hazánk szíve közepe a törvényesség, a jog és a rend. Ezek kultúránk legnagyobb jótéteményei – fogalmazott a miniszterelnök a Kapisztrán téren tartott ünnepségen.

Az Alapjogokért Központ egy videóban idézi fel,

mára sikerült eljutni oda, hogy a magyarok 90%-a úgy véli, a rendőrök jól végzik munkájukat.

Erről egy nemrég készült felmérés tanúskodik – emlékeztet rá a központ a videóban. Hozzáteszik, ugyanez a kutatás azt is megállapította, hogy az állampolgárok 80%-a emberségesnek és rátermettnek találja a hatóságokat.

A korábbi áldatlan állapotokat követően 2020-ra eljutottunk oda, hogy a rendőrség és a honvédség a legmagasabb presztízsű intézmények közé tartozik. A fegyveres testületek becsülete helyreállt, és ez így is van rendjén, hiszen tagjaik arra tettek esküt, hogy a magyar állampolgárokat szolgálják, akár életük árán is. Mi pedig tisztelettel tartozunk nekik ezért – szögezi le a videóban az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Járőröző rendőrök igazoltatnak a fővárosi Erzsébet téren 2020. április 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában