Járvány

2021.01.28. 20:09

A vajdasági magyarok tömegesen igénylik a kínai vakcinát

Menczer Tamás államtitkár a szerbiai vakcináció tapasztalatairól egyeztetett Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével.

A vajdasági magyarok tömegesen igénylik a kínai vakcinát – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán, miután a szerbiai vakcináció tapasztalatairól Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével egyeztetett.

A két politikus telefonbeszélgetéséről készült videón Pásztor István arról beszélt, kiválóan érzi magát azután, hogy beoltatta magát a kínai vakcinával. „Semmi rosszat nem tapasztaltam” – mondta.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta: azért választotta a kínai védőoltást, mert meggyőződése, hogy körültekintően jártak el azok, akik a vakcina engedélyezéséről döntöttek. Mintegy 350 ezer ember kapta meg eddig a kínai vakcinát Szerbiában – mondta a határon túli magyar politikus, hozzátéve: nem tud olyan negatív tapasztalatról, ami „kételyt emelne” a kínai oltóanyaggal szemben.

Pásztor István közölte azt is, hogy a vajdasági magyarok körében „nagyon sokan kérik és várják” a kínai vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában